We zijn verheugd om Professor Dr. Paul Van Schil te verwelkomen als ons nieuwste lid en lid van onze LCWG.

  Professor Van Schil studeerde in 1982 cum laude af aan de Universiteit Antwerpen in België. Na zijn opleiding algemene chirurgie werd hij fellow op de afdeling cardiothoracale chirurgie in het Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein, Nederland. Zijn proefschrift was getiteld “Bronchial sleeve resection for lung cancer: long-term results” (Universiteit van Nijmegen, Nederland, 1992).

  In 1990 werd hij staflid van de afdeling Heelkunde van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Van 2000 tot 2019 was hij voorzitter van de afdeling Thorax- en Vaatchirurgie. Momenteel is hij emeritus hoogleraar thorax- en vasculaire chirurgie aan de Faculteit Geneeskunde en consulent bij de afdeling Thorax- en Vaatchirurgie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

  Van oktober 2013 tot oktober 2014 was hij voorzitter van de European Association for Cardio-thoracic Surgery (EACTS). In 2017 werd hij lid van de Board of Directors van de International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC) en voorzitter van het longkankerdomein van de Staging and Prognostic Factors Committee (SPFC). In september 2021 werd hij benoemd tot verkozen voorzitter van de IASLC en in september 2023 tot voorzitter van deze wereldwijde organisatie. Momenteel is hij associate editor van het Journal of Thoracic Oncology, Pulmonology en Acta Chirurgica Belgica.

  Professor Van Schil zal de International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC) vertegenwoordigen, waarvan hij voorzitter is tot 2025.

  Zijn rijke expertise en uitgebreide ervaring zullen ongetwijfeld van onschatbare waarde zijn voor onze LCWG en organisatie. We kijken ernaar uit om samen te werken aan onze missie. Welkom aan boord, professor Van Schil!

  Meer artikels