Thank you, Dr Vander Steichel!

    Nu Dr. Didier Vander Steichel, onze gewaardeerde Medisch en Wetenschappelijk Directeur van de Stichting tegen Kanker met pensioen gaat, willen we onze oprechte dankbaarheid uitspreken voor zijn onschatbare bijdragen aan onze organisatie.

    Sinds het begin van ons initiatief is Dr. Vander Steichel een integraal onderdeel van ons team geweest en heeft hij zijn strategische visie, menselijke capaciteiten en schat aan ervaring in de kankerzorg ingezet voor onze missie. Zijn scherpe begrip van de bredere context en kennis  van gevoeligheden hebben een cruciale rol gespeeld in het succes van onze inspanningen.

    Dr. Vander Steichel’s aanwezigheid heeft niet alleen onze discussies verrijkt, maar ook de effectiviteit van ons bestuur verhoogd. Zijn unieke perspectief en frisse inzichten hebben ons geholpen om ons te begeleiden naar meer efficiëntie in de kankerzorg.

    Hoewel we Dr. Vander Steichel´s expertise en kameraadschap zullen missen, wensen we hem het allerbeste toe nu hij aan dit nieuwe hoofdstuk van zijn leven begint.
    Uw nalatenschap zal ons blijven inspireren in ons streven om onze missie te vervullen.

    We verwelkomen Dr. Véronique Le Ray, die Dr. Vander Steichel voor de resterende bestuursperiode zal vervangen.

     

    Meer artikels

    Terugblik: kankerzorg vergt andere aanpak én mindshift

    Internationaal staat België aan de spits van het oncologisch onderzoek. De tsunami aan innovaties bereikt kankerpatiënten echter onvoldoende. Nieuwe geneesmiddelen, digitale technologieën, AI enz. nopen tot een andere aanpak en een mindshift bij het beleid én bij de actoren in het veld.

    ‘Als sarcoompatiënt sta je vaak als laatste in de rij’

    Freya Rowaert (46) kreeg toen ze amper 23 was de diagnose van synoviaal sarcoom, een zeldzame vorm van kanker. Ze leeft intussen de helft van haar leven met de ziekte. Enkele jaren geleden richtte ze een online platform op voor lotgenoten. “Met ‘Klare Kijk op Kanker’ wil ik andere patiënten…

    ‘Met Je Me GèRe bezorgen we patiënten meer autonomie’

    Vermoeidheid heeft misschien wel de grootste indirecte impact op de levenskwaliteit van mensen met kanker. Dat blijkt uit de feedback die UCL Saint-Luc verzamelde bij patiënten via de app « Je Me GèRe » (JMGR). We spraken met Frédéric Maddalena over de impact van de app en de nieuwigheden die…